Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، مسئلم آئینی کارگردان نمایش «سنگر دوست داشتنی» که از ۱۲ آذر در تالار ناصرخسرو دانشگاه تهران روی صحنه رفته است، گفت: این نمایش درباره رویدادهایی است که در یک سنگر در میدان جنگی بی نام و نشان روایت می‌شود. 

وی که به همراه فاطمه بردبار جاویدی برگردان این نمایش به فارسی را برعهده داشته است، در ادامه افزود: سربازی وظیفه حفاظت از سنگر را برعهده دارد تا دشمن به یک روستا نزدیک نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط ناگهان پای دختربچه‌ای از اهالی روستا به این سنگر می‌رسد و سرباز در عین حال ناچار می‌شود وظیفه مراقبت از دختر در مقابل خطرات جنگ را هم بر دوش بکشد.

آئینی اظهار داشت: یکی از چالش‌های مهم در ارتباط میان سه شخصیت اصلی ظاهر می‌شود که می‌بایست از طریق میزانسن‌ها و دیالوگ‌ها مفاهیم مطرح شده در متن را به مخاطب انتقال داد؛ مفاهیمی بسیار عمیق که می‌بایست با کنش و همزمان با عمل همراه می‌شد.

وی با بیان اینکه تلاش کردیم عناصر و مولفه‌های متن را استخراج و دوباره از دیدگاه خودمان به مخاطب ارائه دهیم، افزود: به عنوان دراماتورژ (بازآفرین) سعی کردم کنش‌های دراماتیک در این متن را به سمتی هدایت کنم که مخاطب با پرسش‌هایی در ارتباط با مفاهیم مطرح شده در متن روبه‌رو شود.

وی با بیان اینکه در متن اصلی شخصیت‌ها پس زمینه مشخصی ندارند، توضیح داد: از شخصیت اصلی نمایش یعنی سرباز هیچ پیشینه‌ای سراغ نداریم؛  او هیچ نام خاصی ندارد و حتی نمی‌دانیم که برای کدام کشور می‌جنگد. در این نمایشنامه هیچ عنصر اضافه‌ای نمی‌بینیم و تنها با یک سرباز، یک سنگر و یک دختربچه روبه‌رو هستیم. 

آئینی در بخش دیگری از سخنانش نیز در ارتباط با تجربه کارگردانی این متن گفت: کارگردانی «سنگر دوست داشتنی» برای من حقیقتاً یک تمرین آموزنده بود، تا توانایی‌های خودم را برای اجرای آثاری از این دست محک بزنم. واقعیت این است که کارگردانی متن‌های اختصارگرا یا مینیمالیستی که «سنگر دوست داشتنی» هم همین رده قرار می‌گیرد، بسیار متفاوت از کارگردانی متن‎های کلاسیک و حتی مدرن است.

 وی در این باره افزود: در این دست آثار نویسنده به عمد از ترسیم پس زمینه‌های مشخص برای رویدادها و شخصیت‌ها پرهیز می‌کند و در حقیقت دراماتورژ و کارگردان است که وظیفه دارد محتوای اثر را بر اساس اقتضائات هر جامعه به نحوی ملموس ارائه دهد. در این شرایط کارگردانی عملی صرفاً مکانیکی نمی‌تواند باشد، بلکه در قالب یک پدیده فکری و فلسفی قرار می‌گیرد؛ و البته قضاوت درباره حاصل کار و اینکه عملکرد کارگردان در چنین آزمونی تا چه اندازه موفقیت‌آمیز بوده بر عهده مخاطب خواهد بود.

آئینی در ارتباط با ویژگی‌های این متن اظهار کرد: جی. آر ویلار وام‌دار یک جریان نمایشی پسااستعماری است و یکی از مباحثی که در این جریان دنبال می‌شود جنگ است؛ اینکه دولت‌های قدرتمند از لحاظ لجستیک و هم از نظر هژمونی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی چطور  توانسته‌اند به کشورهای ضعیف‌تر فشار بیاورند و آن‌ها را هم به لحاظ سیاسی و هم نظامی به حاشیه بکشانند.

وی با اشاره به اینکه اینجا واژه‌ای چون کشورهای اقماری و به دنبال آن پدیده‌هایی به نام ادبیات اقماری بروز و ظهور می‌یابند، توضیح داد: نمایشنامه «سنگر دوست داشتنی» هم به زعم من در زمینه ادبیات پسا استعمار ظهور پیدا می‌کند. اگر در موضوع و محتوای «سنگر دوست داشتنی» دقت کنیم، متوجه می‌شویم که تمامی جنبه‌های ادبیات نمایشی و تئاتر پسا استعماری در این متن قابل شناسایی است.

کارگردان نمایش «سنگر دوست داشتنی» در پایان توضیح داد: قدرت نمایشنامه «سنگر دوست داشتنی» در این است که فضای همه جانبه‌ای را به تصویر می‌کشد که در آن همۀ طیف‌های اجتماع در شرایطی قرار می‌گیرند که بخشی از پلشتی‌های درونی خود را بروز می‌دهند. طی گفت‌وگوهایی که با نویسنده این متن داشتم متوجه شدم که او اشراف کاملی به تاریخ ادبیات نمایش دارد و در خلق این اثر کاملاً آگاهانه عمل کرده است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۰۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه همزاد انقلاب و سنگر مستحکم انقلاب است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجتبی بامری در مراسم تجلیل از مربیان عقیدتی و سیاسی که به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت آیت‌الله مطهری در نمازخانه سپاه شهرستانی سراوان برگزار شد، بیان کرد: به جهت شهادت فقیه، فیلسوف و تبیین‌گر ارزشمند به اسم شهید مطهری این شخصیت وارسته والا به این مناسبت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هفته عقیدتی سیاسی نام‌گذاری شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی یک مسئله منحصر به فرد در عصرماست که حضرت امام (ره) آن را برای بشر به نمایش گذاشت.
 
امام‌جمعه سراوان با بیان اینکه سپاه پاسداران همزاد انقلاب است، ادامه داد: سپاه پاسداران معجزه انقلاب محسوب می‌شود که از حکمت‌های اندیشه امام به شمار می‌رود.
 
حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین بامری خاطرنشان کرد: برای حفظ انقلاب و ارزش‌های انقلاب بنیان سپاه چیده شده و فلسفه وجودی انقلاب اسلامی این است که محدود به مکانی نیست، جای پای سپاه را در نقاط مختلف با عناوین مختلف مشاهده می‌کنیم، چون انقلاب اسلامی محدود به یک جغرافیا نیست.
 
وی تصریح کرد: اسلام برای نجات همه بشر است و انقلاب اسلامی منادی اسلام است و این ندا را به گوش همه بشریت می‌رساند.
امام‌جمعه سراوان اذعان کرد: سپاه همزاد انقلاب و سنگر مستحکم انقلاب است و باید سپاه از دیگر گروه‌ها پیشتاز باشد و در بعد معنوی و به جهت عقیدتی غنی‌تر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • عزاداری مردم سنگر در سالروز شهادت امام صادق(ع)
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • سپاه همزاد انقلاب و سنگر مستحکم انقلاب است
  • تصاویر دوست‌داشتنی از بچه‌های حیوانات که دلتان را می‌برد
  • شهیدی که قهرمان دو سنگر بود
  • این غذاهای دوست‌داشتنی دشمن مغزتان هستند؛ فراموشی در ۷۰ سالگی در انتظارتان است
  • ساخت ۴۶ واحد مسکن محرومان در ۲ بخش سنگر و کوچصفهان
  • یک استقلالی و نمایش مطمئن در چپ تراکتور
  • ماجرای پاکت قهوه‌ای پول چیست؟/ دارودسته باعث پیشرفت آدم‌ها است!